THE CONCEPT

The Canteen on Portland is located in an 1,800 sq ft space once occupied by the Sun Sun Café - a family-run restaurant on Portland Street for more than 40 years. 

We have been working hard with the team at By + Large Studio to design a relaxed, inviting and unpretentious environment that will feel like home for everyone. Our goal is to create a space that will accommodate large family gatherings, date nights and business lunches. Simply put - we want to create a home away from home for the community.

THE LOCATION

When considering a new location for The Canteen we knew that it would be somewhere in Downtown Dartmouth. Dartmouth is our home, it’s where the business began and this community is the reason for our success. 

We wanted to have street frontage and a space big enough to accommodate our new concept. It quickly became apparent that Portland Street was the natural choice. We have been fortunate enough to find our dream space and we're currently working with a local developer to bring our concept to life.